U bevindt zich hier:

Schotland

Oostenrijk 2004

Orpierre 2005

Zwitserland/ItaliŽ 2005

Gran Paradiso

Randa

Algemeen:

Startpagina

Sitemap

Links

Disclaimer

Contact

Laatste wijziging

Het tweede deel van de vakantie gaan we naar Randa, vlakbij Zermatt. Hier hebben we het plan de Monte Rosa groep te gaan ronden en onderweg een aantal bergen te beklimmen.

De vlag van Wallis

De eerste dag begint goed. Het is mistig en het kost moeite om het juiste spoor te vinden naar de Breithorn. Uiteindelijk lukt dat wel en korte tijd later staan we op de Breithorn.

Vakantie 2007

Bij het afdalen van de Breithorn merken dat het vinden van de juiste route een groot probleem is. Met behulp van de kaart en hoogtemeter bevinden we ons op het juiste spoor. Na uren lopen is het zicht nog steeds bijna nihil.

Breithorn

Volgens de GPS zijn we de hut allang gepasseerd. We komen nog een andere groep tegen die eveneens de juiste route aan het zoeken is.
Omdat er geen weerverandering aankomt, nemen we het besluit terug te keren naar het liftstation en daar te overnachten. Vlakbij het station, we hebben inmiddels weer een paar uur teruggelopen, komen we een groep tegen met een gids. Voor een biertje in de hut wil hij ons wel meenemen. Opnieuw gaan we dezelfde route volgen.

Afdaling van de Breithorn

Omdat we de route nu voor de derde keer lopen is het tempo van de gids te hoog voor ons. Nu we weten welke kant we opmoeten lukt het ons wel het smalle paadje langs de Castor te vinden. Inmiddels is het weer iets beter geworden en kunnen we ook de hut zien: Val d'Ayas. Uiteindelijk zijn we 11 uur in touw geweest en is iedereen bekaf.

Avond vanuit Val d'Ayas

De stemming zit er de volgende dag goed in. We zijn klaar om de Castor te beklimmen. In een strak tempo stijgen we de eerste 400 meter tot aan de voet van de Castor.
Dat is het moment waarop Erik zijn laatste energie moet aanspreken en teleurgesteld moet melden dat het niet verder gaat.
Na overleg besluiten we terug te keren.

Castor