U bevindt zich hier:

Schotland

1 Milngavie - Carbeth Loch

2 Carbeth Loch - Balmaha

3 Balmaha - Rowchoish

4 Rowchoish - Camping Beinglas

5 Camping Beinglas - Tyndrum

6 Tyndrum - Inveroran Hotel

7 Inveroran Hotel - Kingshouse

8 Kingshouse - Kinlochleven

9 Kinlochleven - Fort William

Oostenrijk 2004

Orpierre 2005

Zwitserland/ItaliŽ 2005

Algemeen:

Startpagina

Sitemap

Links

Disclaimer

Contact

Laatste wijziging

vorige dag  volgende dag 

Op pad

De volgende morgen regent als we weggaan, je bent tenslotte in Schotland. De route gaat al snel door weilanden en over hekjes. Daarna lopen we kilometers lang over een vroegere spoorweg (opgeheven in 1957), in de verte liggen whisky stokerijen. Langzaam aan wordt het gebied wat heuvelachtiger. Bij een kleine waterval (vlakbij Gartness) eten we tussen de middag.

Koe die de nageboorte opeet van haar kalf

Vlakbij Drymen

Als we Gartness weer verlaten komen we de eerste medewandelaars tegen. Channah ontdekt dan al snel dat er verschillende categorieën wandelaars zijn. Zij die slapen in hotels met bagagevervoer, kampeerders met bagagevervoer en "de echten" die alles zelf dragen. In het vervolg van de route worden alle medewandelaars op die manier ingedeeld.
Vlakbij Drymen vertelt een dorpsbewoner dat de weg naar Conic Hill is afgesloten vanwege het lammerseizoen. We besluiten zo ver mogelijk door te lopen en via Milton of Buchanan naar Balmaha te lopen. De beste man gaf ons ook de tip dat we dit stuk ook best met de bus konden doen.

Loch Lomond

Het is al wat laat in de middag als we langs een lange, saaie weg Balmaha bereiken. Hier zouden we in de lokale winkel boodschappen halen en dan het laatste stukje lopen naar de camping. De lokale winkel blijkt een soort souvenirwinkel te zijn met nog een paar vergane blikjes eten. Uiteindelijk maken we een keus. Even voor Balmaha werpen we voor het eerst een blik op Loch Lomond, het grootste meer van Schotland. De komende dagen zullen we langs dit meer lopen (bijna 30 kilometer).
Als afsluiting van de dag beklimmen we Graigie Fort. Van daaruit konden we de camping al zien liggen, maar dan ben je er nog niet.
Omdat de wandeltijden niet goed kloppen met de kilometers komen we er achter dat we rekenen met kilometers maar dat het in werkelijkheid mijlen waren. Zodoende komen we vandaag op 28 kilometer i.p.v.18 mijl.
Op de camping krijgen we een prachtige plaats en nadat de tenten stonden moeten ze ook nog tien meter uit elkaar vanwege brandgevaar (door de regen was alles drijfnat)

vorige dag  volgende dag